Placeholder image

Lieve Patrasche (of Pattapoef-woefwoef - zo noemde ik je ook al wel eens in één van mijn zotte buien) - onze bruine knuffelbeer met bambi-oogjes, ons deugnietje, en... haha .... onze bourgondiër MAAR VOORAL onze trouwe vriend.

Zondag 28 april 2013 een verdrietige dag - we moesten onverwachts en ineens (veel te vlug gegaan)-  afscheid van jou nemen. 

Je zou je 12de verjaardag op 13 mei niet meer halen.

Je hebt ons veel leuke dagen en jaren bezorgd - vanaf het moment dat we je adopteerden uit het Dierenasiel Animal Trust in Melle tot je laatste minuut ......

was je één met ons gezinnetje.

Je adoptie-hondenbroertjes Nello en chowie - heb je nadien ook direct als je echte broertjes aanvaard.

Van links naar rechts : Nello - Chowie - Patrasche

Giga van jou! :-) 

Ik weet het zeker: de  poezen zullen je harige, warme rug missen - ze lagen er zo graag op te slapen!

Jij was iedereens "dikke" vriend en je kon met één blik van je kleine oogjes het hart van een wildvreemde direct bekoren. 

We hebben vaak jouw bourgondische " apenstreken" met een knipoog EN de mantel der liefde bedekt. Oh wat was je toch zo gek van een simpel boterhammeke!

Je kon geen broodzak zien liggen of je at het hele brood, samen met de zak op. En we konden je er altijd mee "verleiden"

Awel schat, het is je gegund - dat het je maar gesmaakt moge hebben - ik kan je nu geen boterhammekes meer geven , je hartje heeft het begeven.... 

Mijn stoere bere-vriend, je hartje was zo zwak, ... ik merkte al direct dat er iets mis was , toen ik je je boterhammeke voorhield: je reageerde er niet meer op en dat was voor mij een bangelijk signaal..... voor een boterhammeke zou je de wereld rond gelopen hebben! 

De laatste tijd ging het wat minder met je, dat wisten we wel .... je had last van je heup ... telkens je ons nodig had, moest je maar even blaffen en we waren er om je een zetje aan je poep te geven zodat je weer recht geraakte.... (best vermoeiend zenne, sloeber! maar met liefde gedaan)  ... wandelen zag je al een tijdje ook niet meer zitten, je had direct adem te kort ....dus lieten we je maar genieten van je huiselijke omgeving.

Maar die zondag... ik voelde de bui al hangen .... we hebben je met een bang hart naar de dierenarts gedragen ..... je was "in shock" aan het komen ... het beste was je uit je lijden te verlossen met een spuitje.......

Zeg Patje, we hebben zo veel mooie herinneringen aan jou! 

We zullen ze koesteren. We zullen je heel erg missen. 

Ik heb je haren op mijn spinnewiel verwerkt .... ik heb je Patrasche-wol nu ophangen zodat ik je nog steeds kan aaien als ik je passeer. Voor mij BEN jij nu toch nog aaibaar ... ik ben zo blij met dat kleine tastbare restje van jou, mijn lieve vriend.

Voor jou heb ik leren spinnen omdat ik wist dat deze dag ooit wel onvermijdelijk zou komen. :-(

Patje!!!

Je hebt het me horen zeggen toen je stilletjes aan insliep,.... op weg naar de hondenhemel: jij bent de beste en braafste en trouwste hond vd hele wereld. Hoe kon jij nu ooit in het asiel belanden met de reden dat je haren de afvoer van het tuinterras verstopten?? Kan het nog altijd moeilijk geloven.

Zo ne lieverd! 

Eline, DANK JE ... dat wij ons Patje mochten adopteren. 

En Patje, ik dank je, voor je vriendschap, makkertje - ik zal je nooit vergeten, je zit voor altijd op een heel speciaal plaatsje in mijn hart. Het is hier zo leeg in huis ... je vertrouwde plaatsje waar je altijd bij voorkeur lag... het doet zo raar om er voorbij te lopen en je niet eens meer te kunnen knuffelen..... 

Rust in vrede, lieverd - je hebt de hemel (met veel boterhammekes elke dag) …. ECHT wel verdiend.

Knuffels en bezekes op je snoet van t vrouwke

Vachtverzorging Newfoundlander - Klik hier. 

met dank aan de Nederlandse Newfoundlander club voor de uitgebreide info

► De onderwol van deze "nounours/knuffelberen/Newfies" zijn IDEAAL om vezels van te maken op het spinnewiel!

     Je kan ze PUUR laten verwerken tot een zeer stevige, warme wollen draad. 

Herinneringen die je later wilt hebben moet je nu maken - Linda Koster

Newfoundlander Rasinfo - Meer weten? Klik hier.