Placeholder image

Zo baasje - Zo hond ? JA! 

Dat is een cliché. Maar eigenlijk is het toch zo...? 
De Britse fotograaf Gerrard Gethings die bekend staat om zijn karakteristieke portretten bracht dit op een ludieke manier in beeld.  
Van zijn werk, is er zelfs een heel leuk memory spel  gemaakt - dat heet : “Do You Look Like Your Dog"
Gerrard vertelt dat hij eerst op zoek is gegaan naar de "juiste" honden omdat hij toch wel specifieke rassen in zijn project wou. 

Sommige honden zijn nu eenmaal uniek in "hoe ze eruit zien" en vooral DIE honden met een karakteristieke kop wou hij super graag matchen met een look-a-like persoon.

Gerrard had een heel team op straat lopen, op zoek naar mensen met "uiterlijke honden eigenschappen". 
Mja, t was niet makkelijk om die mensen aan te spreken en te zeggen : "omdat je eruit ziet zoals ...." mag ik een foto nemen? Dat moest vaak via "complimentjes met bijbedoeling" 
Zoals bv : "je hebt een karakteristieke neus ... "

Tijdens de opnames waren er wel grappige (te verwachten) momenten.  Zoals de "knuffelbeer"  (Newfoundlander) die al spelende de assistente bijna omver duwde om haar te overladen met enthoesiaste knuffels. 

Of .. er waren al eens honden die urenlang in "haar en make-up" zaten om daarna op elkaar uit te vliegen en hun hele opmaak om zeep te helpen.  

Of sommige honden die dachten dat het statief een "plaspaal" was .. Territorium plasjes zijn nu éénmaal belangrijk..

Maar toen, na hard teamwork en het inzetten van de genialiteit van de fotograaf ...

Kwam er dit resultaat : 

Kijk je mee? 

Hoe meer je er naar kijkt, hoe grappiger het wordt....

Charlotte & Caspar (Chinese gekuifde naakthond) 

Charlotte & Caspar (Chinese Crested)

► Je zou denken dat, door het gebrek aan haar, Caspar nauwelijks verzorging nodig heeft maar dat is absoluut verkeerd gedacht! Een naakthondje heeft vaak net iets meer verzorging nodig dan een hond MET vacht.  Caspar heeft een super mooie kuif op zijn hoofdje, toch? 

Caspar heeft sokken over zijn teentjes en een pluimpje aan zijn staart ... en zijn vachtje is zo zacht als zijde. Echt wel! 

Kunnen we Charlotte gelukkig maken met een aandenken van Caspar? Natuurlijk! We gebruiken het haar op het snoetje van Caspar en maken er een leuk - maar weliswaar klein - souveniertje van. 

Weliswaar zal Charlotte wel heel eventjes geduld moeten hebben bij het verzamelen van het nodige haar. Maar geduld loont altijd.

Monica & Reggie (Chow Chow)

Monica & Reggie (Chow Chow)

► Een chow chow heeft een ideale dubbele vacht en geeft de mooiste resultaten als je de onderwol op een spinnewiel gooit. Van Reggie zouden we voor Monica een betoverende (sexy?) sjaal met kap kunnen maken! Hoe origineel zou dat zijn?!  

Elle enYasmin Le Bon (Puli)

Elle And Yasmin Le Bon (Puli)

►Jasmin Le Bon is een Hongaarse Herdershond met een zeer markante vacht! 

Een Pulli wordt nooit geborsteld of gekamd. .... maar we kunnen wel iets maken met zijn prachtige krullen ... waar een wil is, is een weg! 

Cenk & Horst (Schnauzer)

Cenk & Horst (Schnauzer)

► Ja, een Schnauzer! Die heeft een ideale onder-(en bovenvacht)! Zijn haar dient geplukt te worden. En best door een specialist. De wol van Horst is kwalitatief vergelijkbaar met dure Merino schapenwol! Dus ...  FurAlways maakt van de geplukte haren een mooi souvenier - zonder problemen. Het zou origineel zijn om de sofa van Cenk te sieren met een paar kussens uit de haren van Horst ... 

Jessica & Buddy (Bishon Frise)

Jessica & Buddy (Bishon Frise)

► Buddy ... heeft losse krullen als bovenvacht, met een zachte, zijde-achtige ondervacht. Je kan het al raden : een zaligheid om tot een mooie draad te verspinnen en er een mooi souvenier voor Jessica mee te maken. Misschien een mooie sjaal in kantmotief? 

   

Henry en Hope (Afghaanse Windhond)

Henry & Hope (Afghan Hound)

► Hope heeft een lange, fijne, zijdezachte vacht, met een heel fijne structuur. Als je gruwelt bij het nog maar denken-aan vachtverzorging moet je echt geen Afghaan in huis halen. Hope heeft heel veel verzorging nodig. Maar zo te zien, Henry ook!  Dit elegant hondenras is het genot van elke spinster..... Wat zou Henry er van vinden als we een dekentje voor koude winters - van de wol van Hope maken? 

Harry & Hattie (Spinone Italiano)

Harry & Hattie (Italian Spinone)

► De vacht van de Hattie is ruw, dicht en tamelijk glad aanliggend en is tweemaal per jaar plukrijp. Dan dient Hattie deskundig geplukt te worden. Harry kan van alles  laten maken van de geplukte haren van Hattie. Zelfs een warme trui ... die niet alleen zijn lijf, maar ook zijn hart warm houdt ... zou dat niet super sjiek zijn? 

François en Antoinne (Franse Bulldog) 

François & Antoine (French Bulldog)

►  Antoinne heeft een korte vacht die niet veel verzorging nodig heeft -- maar dat maakt het ook veel moeilijker om iets te doen op het spinnewiel.

Maar toch ... zijn er mogelijkheden als we Antoinne zijn korte haren met een speciale techniek gaan vermengen met de superzachte wol (in dezelfde of een andere kleur) van een alpacaatje....

Het is een uitdaging om François gelukkig te maken met een tastbaar souvenier van zijn Antoinne. Maar die gaan we graag aan. Altijd spannend! 

Sergei & Spike (Siberische Husky) 

Sergei & Spike (Siberian Husky)

► Spike verliest twee keer per jaar zijn hele ondervacht. “Helemaal?”…. Jup, hij verliest echt zijn HELE ondervacht. Is dat geen ultieme droom van een spinster? We maken zonder veel moeite en zonder lang sparen, een mooi trui uit zijn donzige vacht voor Sergei ... 

Benji & Harper (Schnoodle)

Benji & Harper (Schnoodle)

► Harper is een schattige mengeling van Schnauzer en Poedel en hij heeft een uniek bonttype - een aangename mix van de vachttypen van zijn ma en pa.

Voor een spinster heeft Harper een droomvacht! Zijdezacht, golvend, fijn getextureerd en hypoallergeen!!

 Zie je Benji al met een Beanie, sjaal en warme wanten van zijn Harper? 

Amelia & Artemis (Poedel)

► Een poedel kan de volgende typen vacht hebben:

  • Kroesvacht: De kroespoedel heeft een overvloedige beharing van fijne samenstelling. De beharing is wollig, kroest goed, is veerkrachtig en biedt weerstand aan de druk van de hand;
  • Koordvacht: De koordenpoedel heeft een overvloedige vacht van een fijne samenstelling. De beharing is wollig en dicht en vormt kenmerkende koordjes van gelijke lengte. De koorden moeten door de eigenaar in de vacht gedraaid worden. 

Sally & Raffles (Dalmatiër) 

Fenella & Georginne (Saluki)

Animal Photography by Gerrard Gethings
Animal Photography by Gerrard Gethings
Bron : www.boredpanda.com
           https://marieclaire.be/
           https://www.psychologytoday.com/be
           https://mymodernmet.com/
           https://petapixel.com/