Hoe gaan we te werk

 

Belangrijk

Alle items op de webshop zijn slechts voorbeelden © Furalways
Het gaat hier echt over de wol van je eigen huisdier
Deze wol moet je zelf verzamelen en aan ons bezorgen. 


Borstelen

Verzamel de geborstelde onderwol totdat je iets meer van de gevraagde hoeveelheid gewicht van je gekozen souvenir hebt (het aantal gram staat er steeds bij vermeld). De beste tijd om de meeste onderwol te verzamelen is in het voorjaar, wanneer dieren hun "dikke winterjassen" ruien. Maar in feite kan je het hele jaar door borstelen en verzamelen.

Van elk dier met een dubbele vacht kan je de onderwol uit borstelen (een zachte ondervacht en een ruwere bovenvacht) en daar kunnen we zonder problemen een souvenier van maken met behulp van het spinnewiel.
Het resultaat van het eindproduct is 100% van jouw eigen viervoeter - uitsluitend op ambachtelijke wijze verwerkt.

Uitzonderingen vormen de regel.

Zoals een echt Repelsteeltje, die van stro goud kon spinnen, "toveren" wij ook voor jou wat je hartje wenst.
Indien de onderwol van je huisdier niet geschikt is voor het spinnen (stevigheid), kunnen we - NA OVERLEG - de wol van je huisdier mengen met alpaca.
Meerkost = € 6 voor tien gram Alpaca

Opmerking : Afmetingen kunnen lichtjes variëren van die van het voorbeeld op de webshop - elk dier levert uniek wol met zijn eigen unieke eigenschappen.

 

Bewaren

Bewaar de vacht in een goed verluchte en droge ruimte in een kartonnen doos en voorkom dat het samengeperst wordt. Bewaar het zo luchtig mogelijk. Gebruik GEEN plastic zak. Het vocht in het haar verdampt, en zal in de zak worden vast gehouden wat tot vilt en / of schimmel kan leiden. Dit wil je echt wel voorkomen.

 

Online bestellen en betalen

Ofwel contact opnemen om vooraf te bespreken. 

Inbegrepen in de prijs:

  • Uit sorteren (ontdoen van twijgjes, stro, gras ... )
  • Wassen
  • Ontgeuren
  • Kaarden van de wol (klaar maken om met de hand te spinnen)
  • Ambachtelijke (met de hand) Spinnen tot een draad
  • 2 draads twijnen (voor de stevigheid)

 

Verzenden

De opdrachtgever staat in voor alle verzendingskosten. Ook het verzenden van de ruwe wol. De verzendingsinstructies zullen automatisch op  mail verschijnen na plaatsing van bestelling.

Graag met een foto en de naam maar ook het ras van je huisdier (het is altijd fijn te weten met welke wol we aan het werk zijn - zo krijgt de wol een “persoonlijkheid”)

 

Levertijd

Bestellingen worden af gehandeld in volgorde van de binnen gekomen opdrachten. Bij uw bestelling geven wij u een indicatie van de wachttijd. Onthou dat het maken van … volledig ambachtelijk is en dit de nodige tijd in beslag neemt.